Delsjön Svår:

Stigar för duktiga åkare där många tekniska partier och enstaka drop kan förekomma.

Blueberry

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 1.67km

Stigning: 12m

Nedför: 51m

En mycket välkänd stig i Delsjön och det är enkelt att förstå varför när man kör den. Otrolig natur och roliga utmaningar längs hela stigen gör att man har roligt från ende till ende. Kan bli ganska blött på sina ställen på stigen men sällan så det inte går att köra igenom. Går att köra stigen åt båda hållen men jag tycker den är bäst att köra i nordlig riktning.  

Access till stigen får man genom att köra Stenkistan Enduro, Strawberry, Grusvägen i Norra Delsjön eller Lingonberry

Visa Mer Stiginfo: 

blueberry_map.png

Cliff hanger trail

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 0.8km

Stigning: 5m

Nedför: 8m

Längs med Västra Långvattnets östra kant går den här tekniska stigen. Sitt namn får den från att man kör längs med klippkanten som faller rakt ner i Västra Långvattnet och resultatet är en otrolig utsikt på större delar av stigen. Den går att cykla åt båda hållen men förslagsvis kör man den i norr-söder riktning för att kunna länka samman den med Kalhygget vid Västra Långvattnet som en mycket trevlig avslutning ner mot Lilla Delsjön.

Access till stigen får man genom att köra Getryggen XC, Styrklämman eller Trollstigen.

Visa Mer Stiginfo: 

cliff_hanger_trail_map.png

Getryggen XC

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 0.78km

Stigning: 12m

Nedför: 2m

Vill man ha fin utsikt över Göteborg och gillar att cykla på berghällar är det här den perfekta stigen. Kräver en del klättning för att komma till men när man väl är uppe och får se de utsträckta vyerna glömmer man bort att benen knappt ville vara med mot slutet. Passa på att fylla på energireserverna i vindskyddet innan du beger dig av på Getryggen XC för utsikten är som sagt svårslagen. Stigen bjuder på några utförslöpor över berghällarna men stenen ger bra grepp för däcken så det är bara att köra på och när det sen blir uppförsbacke är det inte så brant.

 

Access till stigen får man genom Getryggen Norra sidan, Berfore broken bones, Getryggen Backside Norra eller lugn cykling uppför Vildmarksleden. 

Visa Mer Stiginfo: 

getryggen_xc_map.png

Grävlingsstigen

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 0.95km

Stigning: 24m

Nedför: 31m

Utmanande men rolig stig som bjuder på det mesta. Börjar med klättring på både singletrack och berghäll. Efter man passerat radiomasten väntar lite mer klättring innan det är dags för en härlig utförskörning ner till vägen upp till Brudaremossen.

Access till stigen får man genom Kapten Bertilssons väg

Visa Mer Stiginfo: 

grävlignsstigen_map.png

Jockes Osynliga

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 0.73km

Stigning: 13m

Nedför: 32m

Fin stig som erbjuder en av Göteborgs häftigaste partier där stigen går precis intill klippkanten och erbjuder otrolig utsikt över Göteborg. Blandad cykling med både flow och tekniska klättringar.

 

Förekommer tyvärr en del stigsabotage på den här stigen i form av strategiskt utplacerade pinnar och stenar. Mest uppsikt bör hållas när man kör sista branta partiet ner mot grusvägen vid Till Jockes. 

Access till stigen får man genom Delsjö Golfbaneväg

Visa Mer Stiginfo: 

jockes_osynliga_map.PNG

Kalhygget vid Västra långvattnet

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 0.55km

Stigning: 0m

Nedför: 31m

För att ta sig ned från Getryggen och ner till Lilla Delsjön är det perfekt att avsluta med den här flowstigen. Tack vare den låga men tätt växande slyn som är runt stigen hela vägen ner får man en otrolig fartkänsla och utsikten är svår att klaga på. Sista backen ned från Kalhygget avslutas antingen med en ganska så teknisk och brant stig där ett bra linjeval är viktigt. Det går att komma runt den här passagen genom att hålla till vänster längs med berghällarna och sen återansluta nere vid botten. Korsa rakt över ridspåret för att få en rolig avslutning ner till Lilla Delsjön men var beredd på den branta avslutningen.

 

Access till stigen får man genom Cliff Hanger Trail eller Västra Långvattnet DH.  

Visa Mer Stiginfo: 

kalhygget_vid_västra_långvattnet.png

The Edge

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 1.5km

Stigning: 10m

Nedför: 36m

Antagligen den bästa flowstigen i hela Delsjöområdet med bra blandning mellan snabba svängar mellan tallarna, små drop och härlig fartkänsla. Efter en kort klättring med cykeln på ryggen uppför en ganska så brant trappa har man kommit upp till The Edge. Den slingrar sig ner mot Lilla Delsjön och nästan hela stigen har man ett rejält stup på högersidan. Några surhål är svåra att hitta som annars är så vanligt i Delsjöområdet och lutningen på stigen är perfekt för att hålla ett bra tempo utan att trampa ihjäl sig. Avslutas med en brant off-camber klippa med några förrädiska stenar som man lätt kan sätta framhjulet i så välj din line med omsorg. 

 

Access till stigen får man genom Dalen mellan Getryggarna.

 

Visa Mer Stiginfo: 

the_edge_map.png
 
 
 
 
 
 
 
  • YouTube Social Ikon
  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

Observera! Vissa länkar på den här sidan är Affiliate-länkar vilket betyder att jag får en liten provision ifall du köper något via dem. Du påverkas inte på något sätt men det är ett sätt för mig att finansiera den här hemsidan och kunna ge dig bättre material.

© 2019 by GBG Wknd Warrior. Proudly created with Wix.com