top of page

Turförslag

Trevliga cykelturer med en bra blandning mellan stigarna kan vara svårt att hitta ifall man inte är väldigt bekant med ett område. Här har jag samlat ett gäng turförslag av varierande svårighetsgrad som du kan testa.

änggårdsbergen.png

Kotten

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 0.42km

Stigning: 0m

Nedför: 32m

kotten_map.png

Gillar du att hoppa på naturliga kickar är den här stigen för dig. Man har gott flow från start till mål och avslutar med en ganska teknisk stenkista innan man kommer ut på Ridstigen.

Access till stigen får man genom Sandiga.

Grisryggen

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 0.96km

Stigning: 3m

Nedför: 49m

grisryggen_map.png

Lite annorlunda cykling för Änggårdsbergen då den här stigen går majoriteten av sin sträckning på öppna berghällar. Man får ha ögonen öppna för att hålla sig till den tänkta stigen då den ibland gör snabba svängar på sina ställen. Stigen är ganska fysiskt krävande ifall man vill hålla igång flowet och de mest direkta linjerna kräver bra teknik för att allt ska gå som planerat. Det finns tyvärr ingen cyklingsbar väg upp till den här stigen utan det är push-bike nerifrån Axlemossen som gäller på Vetestigen eller en annan stig lite mer öst om Vetestigen men det är värt mödan. Större delar av stigen erbjuder också finfin utsikt över Göteborg. 

Access till stigen får man genom push-bike uppför Vetestigen eller stig öst om Vetestigen.

Högsbo Enduro

Svårighetsgrad:

Svår

Längd: 0.44km

Stigning: 3m

Nedför: 35m

högsbo_enduro_map.png

En trevlig stig som börjar på berghällar med ett drop och sen några snabba svängar åt höger och vänster. Kan vara lite svårt att se stigen över de större berghällarna men håll bara rakt fram så kommer stigen synas igen när den passerar mellan träd eller buskar. Avslutas med en smal och ganska teknisk nedförsbacke med skarp högersväng i sluten men kommer sen ut i ett skogsparti där man kan få bra fart och härligt flow innan man kommer ner till ridvägen precis ovanför fängelset.

Access till stigen får man genom Trail to Högsbo Enduro eller Högsbo Flowduro.

Mina Favoriter:

Hitta enskilda stigar:

bottom of page