Vallåsen Bike Park

Sveriges bästa bike park i södra Sverige som ligger tillräckligt nära Göteborg för att det ska vara värt en dagsutflykt.

Mycket bra blandning mellan maskingrävda och naturliga leder som erbjuder den lite mer erfarne åkaren massor av rolig åkning. 

För att ha riktigt roligt när man kör i Vallåsen bör man klara av blåa leder utan problem då V-line är den enda nybörjaranpassade leden här. 

 

Cykel finns att hyra ifall man inte har en egen och förbokas smidigt på vallåsen.se för att vara säker på att det finns en hoj när man kommer fram. Ifall du kör på din egen rekommenderas att du åtminstone använder en trail-MTB med minst 140mm travel för att slippa välja dina lines med yttersta noggrannhet. 

Mat finns att köpa nere vid liften eller ifall du har med egen finns det bra bord att använda. 

Skulle cykeln få problem finns det verktyg att låna vid botten och toppen av liften eller om det är något värre kanske uthyrningen kan hjälpa till.

 

Komma av och på sittliften kan vara lite trixigt första gångerna så titta på andra åkare hur dom gör eller välj högra sidan när du hoppar på liften och be liftvärden om hjälp.

Vallåsen Bike Park är absolut värt ett besök och du kommer vilja komma tillbaka för mer efter varje besök!      

vallåsen.PNG
  • YouTube Social Ikon
  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

Observera! Vissa länkar på den här sidan är Affiliate-länkar vilket betyder att jag får en liten provision ifall du köper något via dem. Du påverkas inte på något sätt men det är ett sätt för mig att finansiera den här hemsidan och kunna ge dig bättre material.

© 2019 by GBG Wknd Warrior. Proudly created with Wix.com