top of page

Vildmarksleden

Den här leden bjuder på underbar vandring öster om Göteborg mellan Skatås och Hindås. Den är ca 40 km lång så det blir en lång dag ute i naturen ifall man väljer att gör hela vandringen under en dag. 
Det spelar ingen roll i vilken ände av Vildmarksleden man startar och det går bra att ta sig till både Hindås och Skatås med kollektivtrafik. Vi valde att använda 2 bilar och ställde en i Hindås och tog den andra tillbaka till Skatås för att börja vandringen härifrån. Hela leden är väldigt välmarkerad och starten i Skatås hittar man vid den stora informationstavlan bredvid motionscentret. Karaktären på vandringen är till stor del enkel då det är mycket grus- eller skogsväg men in i mellan svänger leden av in i skogen på härliga skogsstigar. Eftersom det är en såpass lång vandring är det skönt att få lite jämnare väg då å då för att kunna vila ben och fötter lite granna och inte behöva tänka på varje steg hela tiden. Naturen skiftar ofta karaktär längs med vandringen och man får njuta av många olika typer av skog under tiden man är ute och emellanåt dyker det upp en fin sjö som erbjuder en perfekt plats för en fikapaus. Vildmarksleden är till stora delar välskött med bra spångar över de blöta partierna men på sina ställen kan det vara rejält lerigt så ordentliga vandringsskor är att rekommendera.
 
Ifall man känner för att göra Vildmarksleden under 2  dagar går det fint att övernatta längs med leden i antingen något av de vindskydd som finns i anslutning till leden eller ifall man tar med eget tält. Ungefär halvvägs finns Stentjärnarna där det finns ett vindskydd, gått om plats att slå upp ett tält och en eldstad. Den här platsen rekommenderas starkt då sjön var supermysig och det fanns inga andra ljud än skogen runt omkring.  
Vildmarksleden är en lång och härlig vandring som verkligen är värd att göras men dela upp den i 2 dagar ifall du inte är en van vandrare.
P1040786.JPG
vildmarksleden_map.PNG
P1040167.JPG
P1040775.JPG
bottom of page