top of page
P1070650.JPG

Bohusleden

Bohusleden sträcker sig ca 34 mil från Lindome i söder till Strömstad i norr och består utav 27 etapper av varierande vandring. Etapp 4, 5 och nästan hela etapp 6, som du ska få följa med på här, går mellan Öjersjö och Bohus genom Bokedalens naturreservat och Vättlefjälls naturreservat. Vandringen är på ca 32km genom härlig skogsmiljö av skiftande karaktär och ett flertal mindre och större sjöar passeras på vägen.
Starten på etapp 4, som enkelt kan nås både med bil eller buss, startar vid nordöstra änden av Kåsjön och hela leden är välmarkerad så det är enkelt att hitta rätt. Ganska fort efter att man svängt av bort ifrån Kåsjön kommer man in i skogen och det är fin stig ända tills man kommer fram till Jonsered där etapp 5 tar över vid Jonsereds fabriker. Efter man passerat förbi Jonsereds trädgårdar kommer man in i Bokedalens Naturreservat som bjuder på en otrolig känsla av att vara långt ute i vildmarken trotts att man är så nära Göteborg.
När man kommer fram till Gunnilse och Angereds kyrka tar etapp 6 vid och ifall man behöver går det utmärkt att fylla på med lite mer fika eller snacks i Ica butiken som man passerar innan man går över länsväg 190 på väg mot Vättlefjälls Naturreservat. Innan man kommer upp i Vättlefjäll blir det några kilometer på asfalterad gång/cykelbana mellan häst- och kohagar och det blir främst en transport innan man åter kommer in i skogen. Det är fortsatt enkelt att följa leden tack vare den tydliga skyltningen och när man väl kommer in i skogen väntar en fin vandring genom Vättlefjäll på blandat motionsspår och mindre stigar längs med Stentjärn och Gäddevattnet tills man kommer ut ur skogen vid Jennylunds Ridklubb ovanför Bohus där vi avslutade våran vandring.   
Den här biten av Bohusleden är otroligt fin att vandra och mycket lättåtkomlig plus att man enkelt kan förlänga eller korta ner den efter eget tycke. Så tveka inte att ge dig ut och upptäck den!
P1070588.JPG
bohusleden_ojersjo-bohus_map.png
P1070651.JPG
P1070612.JPG
bottom of page