top of page

Randonnée äventyr i Chamonix

Jag har under en tid funderat över att börja topptura men känt att lavinkunskap och kunskap om hur man lägger upp en bra rutt har saknats. Så när jag upptäckte att UCPA hade en nybörjarvecka för toppturande kände jag att det var det perfekta upplägget för att börja bygga kunskap för att i framtiden kunna genomföra egna topptursäventyr. Jag hade aldrig tidigare rest med UCPA men goda lovord från både kompisar och nätet gjorde att jag kände mig säker på att jag skulle få en väldigt minnesvärd resa. Resan jag bokade heter Ski Randonnée Nybörjare och under resan bor man i UCPA-centret i Argentière som ligger i Chamonix-dalen och centret sägs vara det bästa och jag kan intyga att det var ett väldigt fräscht och trevligt center.

 

Veckans upplägg var skidåkning med guide alla dagar utom den första och sista dagen då det var åkning på egenhand. Under dagarna med guide var det blandad åkning både i pisten och utanför med lite olika teknikövningar emellanåt och tack vare guidens grymma lokalkännedom fick vi åka roliga åk med så bra snö som dagen kunde erbjuda. Varje dag bjöd också på minst en tur med stighudar där de första dagarna fokuserades ordentligt på att få till en bra teknik på lappkasten.

 

Känslan av att för egen hand ta sig upp för berget är verkligen något speciellt och man får en helt annan uppfattning om sin omgivning än om man man åker lift. Dessutom njuter man lite extra av svängarna utför när man vet att man förtjänat dem på egen hand. 

 

Kvällarna spenderades i sällskapsrummet på centret där det fanns en bar, gott om plats att hänga och berätta om dagens äventyr och för den som kände för det anordnades det tävlingar av olika slag varje kväll. 

Det här var verkligen en grym randonnée vecka i Chamonix-dalen tillsammans med UCPA som jag starkt rekommenderar för den som vill testa på toppturande. Veckan ger en bra grund att bygga vidare ifrån och du får verkligen en chans att se vad Chamonix-dalen har att erbjuda. Jag kommer absolut komma tillbaka för mer!
 

Känner du att du saknar utrustning för ett äventyr som detta?

Klicka nedan för att köpa det! (Affiliate länkar)

outnorth.png
outdoorexpert.png
P1030500.JPG
P1030605.JPG
P1030599.JPG
IMG_1540.JPG
IMG_20200207_090455.jpg
P1030444.JPG
P1030461.JPG
P1030471.JPG
P1030514.JPG
P1030562.JPG
bottom of page